Numrerade jubileumsmyntet Finska naturen 20 € i proofkvalitet i glasvitrin
Beställ som minne eller som gåva ett individuellt, numrerat exemplar av jubileumsmyntet Finska naturen.  Jubileumsmyntet ingår i programmet Finland 100, som ordnas med anledning av jubileumsåret för Finlands 100 år av självständighet. De numrerade jubileumsmynten levereras i den ordning de beställs med början från nummer två. 

Fullmånen över Gråhara fyrö, en kråka som blickar ut över världen från sin gren – jubileumsmyntet Den finska naturen har inspirerats av det vinnande fotografiet i specialserien Blått och vitt i fototävlingen Årets naturbild. Det vinnande fotografiet har tagits av Kari Auvinen. 

Kråkan symboliserar det moderna finländska samhället: den vardagliga men intelligenta fågeln förmår reagera smidigt på nya situationer.

Det numrerade jubileumsmyntet med ett nominellt värde på 20 euro har förpackats i en skyddande genomskinlig kapsel och en glasvitrin som framhäver det vackra jubileumsmyntet på ett fantastiskt sätt. Myntet har även ett äkthetsintyg med tekniska data. Jubileumsmyntets nummer har präglats på myntets valörsida.

Silvermyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst (Info(at)mint.fi) svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde20 €
MetallAg 925
Diameter38.6 mm
Vikt25.5 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga5 000 (100 numbered)
FormgivareKari Auvinen
Publikationsdag18.09.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän