Finsk tango jubileumsmynt 10 €, proof
Jubileumsmyntet Finsk tango är en lämplig gåva och ett fint minne för alla vänner av tango och schlagermusik. Jubileumsmyntet Finsk tango hedrar den finländska tangokulturen. Jubileumsmyntet ingår i programmet Finland 100, som ordnas med anledning av jubileumsåret för Finlands 100 år av självständighet. Förhandsförsäljningen av jubileumsmyntet inleds i webbutiken den 1 juni.

Jubileumsmyntets design baserar sig på jubileumsårets tema ”Tillsammans”. Finländarna röstade med överlägsen majoritet fram tangon Sagolandet (Satumaa) till sin favorittango. Myntverket i Finlands huvuddesigner Erkki Vainio designade ett ansikte för jubileumsmyntet med vågor av Sagolandets noter. Jubileumsmyntet Finsk tango har beviljats Nyckelflaggan som ett bevis på att myntet har tillverkats i Finland. 

Jubileumsmyntet, som har ett nominellt värde på 10 euro, har förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en ask som pryds av temat Finland 100. På asken finns också tekniska data om jubileumsmyntet. 

Finsk tango jubileumsmynt i silver präglas i valören 10 euro och i högst 10 000 exemplar, varav 100 är numrerade. Numreringen ses på myntets valörsida, och de numrerade mynten har blandats slumpmässigt i präglingssatsen.  

Silvermyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Jubileumsmyntet Finsk tango kan ses på den traditionella tangomarknaden i Seinäjoki i juli. Gå in på tangomarknadens webbplats här.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde10 €
MetallAg 500
Diameter28.5 mm
Vikt10,0 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga10 000 (100 numbered)
FormgivareErkki Vainio
Publikationsdag15.06.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän