Finsk tango jubileumsmynt 20 €, proof
”Bortom vida havet finns det någonstans ett land...” . Jubileumsmyntet Finsk tango hedrar den finländska tangokulturen. Jubileumsmyntet ingår i programmet Finland 100, som ordnas med anledning av jubileumsåret för Finlands 100 år av självständighet. 

Jubileumsmyntets design baserar sig på jubileumsårets tema ”Tillsammans”. Finländarna röstade med överlägsen majoritet fram tangon Sagolandet (Satumaa) till sin favorittango. Myntverket i Finlands huvuddesigner Erkki Vainio designade ett ansikte för jubileumsmyntet med vågor av Sagolandets noter. 

Jubileumsmyntet, som har ett nominellt värde på 20 euro, har förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en ask som försetts med tekniska data om jubileumsmyntet. 

Silvermyntet, som tillverkats vid Myntverket i Finlands fabrik i Vanda, ingår i programmet Finland 100 som ordnas med anledning av Finlands hundraårsjubileum. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Jubileumsmyntet Finsk tango kan ses på den traditionella tangomarknaden i Seinäjoki i juli. Gå in på tangomarknadens webbplats här.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde20 €
MetallAg 925
Diameter38.6 mm
Vikt25.5 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga5 000 (100 numbered)
FormgivareErkki Vainio
Publikationsdag15.06.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän