Finlands presidenter – C.G.E. Mannerheim, proof
Jubileumsmyntet C.G.E. Mannerheim hedrar minnet av den högaktade presidenten. Mannerheims jubileumsmynt, som är det sjätte myntet i serien Finlands Presidenter, ingår i programmet Finland 100 under jubileumsåret för Finlands självständighet. Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan som ett bevis på att det har tillverkats i Finland. 

Historia

Jubileumsmyntet hedrar C.G.E. Mannerheim (1867–1951), som var republiken Finlands sjätte president år 1944–1946.

Ingår i programmet Finland 100

Det prestigefyllda jubileumsmyntet ingår i den nya serien Finlands Presidenter som Myntverket i Finland utger med stöd av finansministeriets förordning åren 2016–2017. Jubileumsmynten i serien Finlands Presidenter ingår i programmet Finland 100 under jubileumsåret för Finlands självständighet.

I serien utges sammanlagt åtta jubileumsmynt som hedrar Finlands president. Under år 2016 utgavs mynt till ära av K.J. Ståhlberg, L.K. Relander, P.E. Svinhufvud och Kyösti Kallio. År 2017 utges jubileumsmynt till minne av Risto Ryti, C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi och U.K. Kekkonen. 

Jubileumsmyntet och dess förpackning

Varför proof-kvalitet? 

Jubileumsmyntet är vackrast som spegelblankt. Jubileumsmyntet har präglats med en polerad stämpel och förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en pappförpackning. Myntet är ett fint minne eller komplement till samlingen och håller bäst när det förvaras i sin förpackning.

Jubileumsmyntets design

Myntets teckensida pryds av C.G.E. Mannerheims porträtt. Valörsidan är densamma på alla mynt i serien. 

Valörsidan illustrerar ett finländskt åkerlandskap. I mitten av vyn ligger en öppen bok med bilder av den urbana, byggda miljön. Illustreringen symboliserar den fullmakt som presidenten fått av folket för att sköta sin uppgift. Jubileumsmynten har designats av Tero Lounas.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde5 €
MetallCuAl6Ni2, CuNi25
Diameter27,25 mm
Vikt9,8 g
KvalitetProof
Årstämpel2017
Upplaga6 000 (proof), 30 000 (unc)
FormgivareTero Lounas
Publikationsdag10.7.2017

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän