Finlands presidenter – Kyösti Kallio, proof
Kyösti Kallios jubileumsmynt ingår i programmet Finland 100 under jubileumsåret för Finlands självständighet. Beställ det fjärde jubileumsmyntet, som tillägnats president Kyösti Kallio och som ingår i serien Finlands Presidenter, som komplement till din samling, som gåva eller som minne. Jubileumsmynten bevaras bäst och är vackrast som spegelblanka.

Historia

Jubileumsmyntet har tillägnats republiken Finlands fjärde president Kyösti Kallio (1873 –1940), som var president under åren 1937–1940. 

Ingår i programmet Finland 100

Det prestigefyllda jubileumsmyntet ingår i den nya serien Finlands Presidenter som Myntverket i Finland utger med stöd av finansministeriets förordning åren 2016–2017. Jubileumsmynten i serien Finlands Presidenter ingår i programmet Finland 100 under jubileumsåret för Finlands självständighet.

I serien planeras sammanlagt åtta jubileumsmynt som hedrar Finlands president. Under år 2016 utges mynt till ära av K.J. Ståhlberg, L.K. Relander, P.E. Svinhufvud och Kyösti Kallio. År 2017 planeras jubileumsmynt till minne av Risto Ryti, C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi och U.K. Kekkonen. 

Jubileumsmyntet och dess förpackning

Varför proof-kvalitet? 

Jubileumsmyntet är vackrast som spegelblankt. Jubileumsmyntet har präglats med en polerad stämpel och förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en pappförpackning. Myntet är ett fint minne eller komplement till samlingen och håller bäst när det förvaras i sin förpackning.

Jubileumsmyntets design

På myntets teckensida avbildas Kallios porträtt. Valörsidan är densamma på alla mynt i serien. 

Valörsidan illustrerar ett finländskt åkerlandskap. I mitten av vyn ligger en öppen bok med bilder av den urbana, byggda miljön. Illustreringen symboliserar den fullmakt som presidenten fått av folket för att sköta sin uppgift. Jubileumsmynten har designats av Tero Lounas.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde5 €
MetallCuAl6Ni2, CuNi25
Diameter27,25 mm
Vikt9,8 g
KvalitetProof
Årstämpel2016
Upplaga6 000 (proof), 30 000 (unc)
FormgivareTero Lounas
Publikationsdag21.11.2016

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän