Topelius 200 år jubileumsmynt 10 €, proof
Beställ jubileumsmyntet Topelius 200 år som minne, gåva eller till din samling. Myntverket i Finland präglar med stöd av finansministeriets förordning jubileumsmynt med det nominella värdet 10 och 20 euro till ära av Zacharias Topelius. Den 14 januari 2018 har det gått 200 år sedan författaren och samhällspåverkaren föddes. 

Zacharias Topelius (14.1.1818–12.3.1898) är än i dag känd som sagornas mästare och författare av texterna till många älskade julsånger. Men Topelius utmärkte sig inte bara som författare och poet utan var även redaktör, historiker och rektor för Helsingfors universitet. 

Topelius återgav samhälleliga fenomen och strukturer på ett skarpsynt sätt till exempel i Fältskärns berättelser – en av hans mest berömda romaner. På jubileumsmyntets valörsida avbildas Topelius och sparvarna i hans historier. Teckensidan har inspirerats av Topelius saga Björken och stjärnan. 

Jubileumsmyntet har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete.

Jubileumsmyntet med det nominella värdet 10 euro har förpackats i ett skyddande genomskinligt plasthölje och i en ram av björkfaner, som tillverkats av det finländska snickeriföretaget Puusepänliike Wooden Oy. Ramen omsluts av ett band och i förpackningen ingår ett äkthetsintyg som skildrar jubileumsmyntets historia.

Leverans och returnering

Postavgifterna är 7 euro för frakt inom hemlandet och 20 euro för frakt till andra EU-länder oavsett hur många produkter du beställer på en gång. För jubileumsmynten gäller 14 dagars bytes- och returrätt enligt konsumentsskyddslagen i Finland. 

Vår kundtjänst, info(at)suomenrahapaja.fi, svarar gärna på alla frågor som gäller Myntverket i Finlands verksamhet.


Nominellt värde10 €
MetallAg 500
Diameter28.5 mm
Vikt10,0 g
KvalitetProof
Årstämpel2018
Upplaga8 000
FormgivareErja Tielinen
Publikationsdag12.01.2018

Pressfoto

Bilderna får användas fritt förutsatt att Myntverket i Finland anges som bildkälla.

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Berätta om produkten till en vän

Berätta om produkten till en vän